Odrasli

od

 

V pritličju se nahaja oddelek za odrasle, kjer lahko uporabniki dostopajo do leposlovnih ter strokovnih knjig v slovenskem ali tujem jeziku. Poleg knjižne literature je na voljo tudi neknjižno gradivo sestavljeno iz glasbenih zgoščenk, DVD-jev, zvočnih knjig, zemljevidov, jezikovnih tečajev, …

Gradivo je razvrščeno po mednarodnem knjižničnem klasifikacijskem sistemu – UDK, kateri zajema vsa področja človeškega znanja. Strokovna literatura je razvrščena v 9 osnovnih skupin od 0-9, znotraj katere si knjige sledijo po abecednem vrstnem redu.  Leposlovna dela so postavljena glede na žanr in književnost posameznih jezikov.

Oddelek  za odrasle je prostega pristopa, kar omogoča, da si lahko bralec sam poišče gradivo ali pa za pomoč povpraša strokovnega delavca.

Vljudno vabljeni !

 

Aktualna priporočila na oddelku za odrasle:

 

 • Obvestila / Novice

 • 17 Maj / 19

  V torek, 28. maja, ob 19. uri vas vabimo v čitalnico knjižnice na literarno-umetniški večer z razstavo Odsevi besed, Zapisi podob, Glasovi skladb. Svoja dela bosta predstavljala v besedi in sliki Inja in Damir Smerdel. Z glasbo bosta večer dopolnila Matija Jahn in Ana Zlobec.

  preberi več
 • 13 Maj / 19

  V četrtek, 23. maja, ob 19. uri vabljeni v čitalnico na predavanje Marije Kočevar AYURVEDA - veda o življenju.

  preberi več
 • 07 Maj / 19

  OBVESTILO UPORABNIKOM KNJIŽNICE!  V sredo, 29. maja 2019, bodo zaradi strokovnega izobraževanja zaposlenih ZAPRTE vse enote Knjižnice Bena Zupančiča Postojna: Enota Postojna, Enota Pivka in Enota potujoča knjižnica. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in, seveda, vam za ta dan zamudnine ne bomo računali!

   

 • 07 Maj / 19

  Na Oddelku za odrasle bralce je v maju na ogled razstava fotografij Pomlad na kvadrat Postojnčana Jožeta Podboja.

  preberi več
 • 07 Mar / 19

  V  jesenskem času bo ponovno organiziran brezplačni predstavitveni tečaj COBISS+