Otroci in mladina

ml

 

V prvem nadstropju se nahaja otroški in mladinski oddelek, kjer so na voljo leposlovna dela, poljudnoznanstvena literatura za otroke, starše, učitelje in vzgojitelje. Uporabniki si lahko izposodijo tudi otroške revije, družinske filme, risanke, pravljice, knjige v tujih jezikih, … Na oddelku si lahko bralci poslužujejo čitalnico ter uporabljajo računalnike.

Strokovna literatura je razporejena v UDK skupine od 0 do 9. Knjige si sledijo po abecednem vrstnem redu.
Leposlosvoje je razvrščeno glede na starostno skupino (cicibani, pionirji, mladina) in prav tako urejeno po abecednem vrstnem redu.

Oddelek za mlade bralce organizira številne dejavnosti, s katerimi vzpodbuja bralno kulturo, razvija otroško domišljijo in številne spretnosti. Otroci lahko svoje znanje pokažejo in ga dodatno razvijajo v ustvarjalnih delavnicah, kvizih, mesečnih ugankah, pri urah pravljic, …

Letno sodelujemo pri projektu Rastem s knjigo. V naše prostore redno zahajajo različne skupine iz vrtcev, osnovnih ter srednjih šol.

Vljudno vabljeni !

  

Aktualna priporočila na mladinskem in otroškem oddelku:

 • Obvestila / Novice

 • 20 Sep / 18

  V okviru obeležitve 200-letnice rojstva Miroslava Vilharja bo zaključna prireditev s podelitvijo nagrad in razstavo natečaja Miroslav Vilhar v očeh otrok in mladostnikov, v knjižnici v torek, 25. septembra, ob 16. uri.

  preberi več
 • 05 Sep / 18

  Če želite, da bodo vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še bolj inteligentni, jim berite še več pravljic. (Albert Einstein)
  Na otroškem in mladinskem oddelku razstavljamo Kvačkane žverce, ki jih najdete v znanih pravljicah.

   

  preberi več