Novice

Obvestila / Novice

 • Predavanje Mateja Kržiča: KAKO ČISTE SO NAŠE KRAŠKE VODE?

  Društvo Drobnovratnik Postojna in knjižnica vabita 20. 2. ob 18. uri v čitalnico na predavanje MATEJA KRŽIČA z naslovom KAKO ČISTE SO NAŠE KRAŠKE VODE?
  preberi več
 • Literarni dogodek “USTVARJAJMO LJUBEZEN”

  Knjižnica, Zavod DE Dom na Krasu in Društvo Šent Postojna vabimo na literarni dogodek "USTVARJAJMO LJUBEZEN", kjer bodo uporabniki predstavili svoja dela in se pogovorili o vezi, ki nas druži - ljubezni. V petek, 14. februarja, ob 11. uri v čitalnici knjižnice,
  preberi več
 • Fotografska razstava ČUJTE GORE IN BREGOVI Foto kluba Sušec, Ilirska Bistrica

  Fotografska razstava ČUJTE GORE IN BREGOVI Foto kluba Sušec, Ilirska Bistrica, je v poklon spominu na našo kulturno dediščino.
  preberi več
 • POČITNIŠKE OTROŠKE LIKOVNE DELAVNICE

  POČITNIŠKE OTROŠKE LIKOVNE DELAVNICE bodo od 11. ure dalje - v knjižnici v Pivki 19. 2. in 20. 2. v knjižnici v Postojni na mladinskem oddelku.
  preberi več
 • Podarjamo vam naše odpisane knjige

  Slovenski kulturni praznik in mesec kulture bomo obeležili s kar nekaj dogodki. Od 3. februarja dalje vam bomo v naših enotah z veseljem PODARILI naše ODPISANE KNJIGE.
  preberi več
 • Predavanje Alenke Rebula in Josipe Prebeg v Pivki

  V četrtek, 13. februarja, ob 18.uri vabimo v KNJIŽNICO PIVKA na predavanje Alenke Rebula in Josipe Prebeg "Moč narave za osebno rast  - za drugačno bogatejše leto".
  preberi več
 • Predavanje Davorja Kernela – Raba kamna v Postojni in okolici

  V četrtek, 6. februarja, ob 18. uri vas vabimo v čitalnico na predavanje mag. DAVORJA KERNELA Raba kamna v Postojni in okolici (pridobivanje, bdelava in uporaba). Lep primerek uporabe kamna je tudi spomenik posvečen Miroslavu Vilharju. Davor Kernel, doma iz Koč, je magister zgodovinskih ved in muzejski svetovalec v Goriškem muzeju. Raziskuje različne zgodovinske, umetnostno zgodovinske in etnološke teme.
  preberi več
 • Potopisno predavanje o Albaniji

  Planinsko društvo Postojna in knjižnica vabita v torek, 28. januarja, ob 18. uri, v čitalnico knjižnice na predavanje Martina Luzarja o ALBANIJI.
  preberi več
 • Razstava lutk BOJANE MIŠIČ

  Našo knjižnico lepo in posebno zanimivo dopolnjuje nova slikovita razstava Lutke in muce, ki jo je pripravila BOJANA MIŠIČ iz Cerknice.
  preberi več
 • Spremenjen urnik za bibliobus za 10. januar

  Obvestilo! Zaradi spleta okoliščin bo Potujoča knjižnica v petek, 10.1. 2020, vozila po sledečem urniku: Buje 1 (Sotlar): 8:30 – 8:50, Buje 2: 8:55 – 9:30, Ribnica: 9:45 – 10:00, Nova Sušica: 10:10 – 10:40, Stara Sušica:10:50 – 11:20, Dolnja Košana: 11:30 – 12:30, Gornja Košana: 12.35 – 13:05 Hvala za razumevanje.
  preberi več
 • voščilo

  "Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo." (mongolski pregovor). Kolektiv Knjižnice Bena Zupančiča Postojna vam vošči vesele praznike, v novem letu pa obilo prebujenja in razsvetljenja.
  preberi več
 • Literarni večer – predstavitev romana Ekvorna in Ivana

  V četrtek, 16. januarja 2020, ob 18. uri vabimo na literarno pogovorni večer na temo novega odmevnega romana Ekvorna in Ivana, ki ga bosta predstavila avtorja, Dušan Enova in Vanja Osterc.
  preberi več
 • Anketa za knjižnico Pivka

  Lepo vabljeni k naši anketi, ki jo tokrat izvajamo za našo enoto knjižnice v Pivki in bo aktivna do 10.1. 2020. Do ankete lahko dostopate na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/244234. Hvala za sodelovanje!
  preberi več
 • Razstava Nejke Selišnik

  Vabimo na ogled razstave, ki jo je postavila naša ilustratorka in pravljičarka NEJKA SELIŠNIK. Iz njenih slikovitih gozdnih pravljic so prišle na obisk živali, pod njimi pa so zacvetele ledene rože, ki kličejo pravo zimo za otroške radosti.
  preberi več
 • Urnik obratovanja knjižnice – prazniki december

  Spoštovane bralce in uporabnike obveščamo, da bo knjižnica 24. 12. in 31. 12. 2019 obratovala po skrajšanem urniku in sicer bo v odprta v Postojni od 7.30 do 13.00, v enoti knjižnica Pivka od 7.30 do 12.00 in bibliobus, ki bo vozil dopoldan, od 7.30 do 12.00. 24. 12 bo obiskal kraje po naslednjem urniku: Gradec 8.00-8.20, Zagorje 8.40-9.10, Drskovče 9.20-9.50, Parje 10-10.30, Jurišče 10.40-11.10 in Slovenska vas 11.50-12.00.
  preberi več
 • Čajanka ob sv. Miklavžu v Pivki

  KULTURNO DRUŠTVO LIPA PIVKA in KNJIŽNICA PIVKA VABITA NA čajanko ob prebiranju pisem sv. Miklavžu in pogovoru ob spominih na ta praznik v čitalnico knjižnice v četrtek, 5. decembra, ob 17. uri.
  preberi več
 • Razstava Praznično z naravo

  Avtorici razstave PRAZNIČNO Z NARAVO sta Karmen Šabec in Mateja Morel Rutar - MAMORU. Na ogled bo v mesecu decembru.
  preberi več
 • Brati gore – spominski večer posvečen alpinistu Tomažu Humarju

  V okviru mednarodnega dneva gora in projekta Alpska konvencija Brati gore vabimo v torek,  10. decembra, ob 18. uri na spominski večer Brati gore  - Hommage Tomažu Humarju ob 10-letnici njegove smrti skozi literarne zapise, film in besedo z alpinistom Vikijem Grošljem in njegovo bioterapevtko Natašo Pergar.
  preberi več
 • PREDAVANJE DARKA MOHARJA – OTOK KRK

  PLANINSKO DRUŠTVO POSTOJNA in Knjižnica Bena Zupančiča vabita v četrtek, 28. novembra, ob 18. uri v čitalnico knjižnice na predavanje Darka Moharja o otoku KRKU.
  preberi več
 • DELAVNICA MOTIVACIJE BRANJA

  V Tednu splošnih knjižnic vabimo na enodnevno delavnico motivacije branja TEŽKI BRALCI za osnovnošolce od 4. razreda naprej, ki bo v torek, 19. novembra ob 17. uri v čitalnici knjižnice. Prijave so zaključene.
  preberi več